Често задавани въпроси


Какво е Родово Имение? Тук е нашата гледна точка

С какво можете да ни помогнете:

Скъпи приятели! Не се колебайте да се свържете  с нас, ако желаете да ни подкрепите по какъвто и да е начин в някоя от каузите, с които се занимаваме:

1.       Да направим тази брошурата за домашно раждане по-цветна, удобна за четена, обемна, информативна и стигаща до повече нуждаещи се двойки.

2.       Акциите ни по залесяване в Родово имение „Изворче“ и на други места - следете в сайта ни раздел новини:

3.       Мисията по създаването на съзнателна общност от хора – Родовото селище от Родови имения до Елхово. Ще е чудесно да получим подкрепа по подобряване на инфраструктурата на селището, закупуване на земя за нови заселници, подобряването и превеждането на настоящия сайт  на няколко европейски езици с цел споделяне на визията ни за създаване на интернационална общност от Родови имения и привличане на достатъчно живеещи хора в общноста, за да може то да функционира успешно и щастливо и устойчиво.

4.       Нашето пространство на Любов „Изворче“ се явява и демонстрационна площадка за добри практики в различни сфери, от самото си стартиране преди 11 години. През тази  година ще е чудесно да получим подкрепа в различни насоки: косене, мулчиране на дървета, доизграждане на поливна система с капково напояване за градината и дърветата и пречистване на водата, идваща от реката за целите на мястото, строеж на пристройка за спане на порасналото ни семейство, лятна кухня с навес, завет и пейка с маси, доизграждане на вече започнатите баня и бунгало за гости и апитерапия, каравана, оптимизиране на достъпа до мястото. Увеличаване на капацитета на фотоволтаичната система за ток с цел семейството, гости и доброволци да могат да ползват пералня и някой инструменти, имащи нужда от повече мощност. Тук има допълнителна информация:

https://sites.google.com/site/izvorchebg/our-mission

5.       Техническа работа по сайта ни и блоговата му част, както и по набирането на материали с цел по качествен начин да споделим повече информация с повече търсещи хора и така да бъдем максимално полезни с придобития си опит.

6.       Партньорство в проектите ни за монтаж и производство на супер „зелената“ помпа за вода с хидравличен удар (ram pump), проект за диво къмпиране с възможност за учене на пермакултура и умения в дивата природа, апитерапия, истински мед във восъчни пити с максимално качество, летни лагери за деца и възрастни, оздравителен и обучаващ център за прочистване на организма (например със сокове от плодове и зеленчуци), достигане на продуктите на един от проектите ни Здравница “Изворче“ до повече хора.

Ако искате да участвате като доброволци или да ни подкрепите с дарение, или сте ИТ специалист и можете да ни подкрепите в работата по интернет споделянето, или ви хрумне нещо, с което можем да бъдем полезни като партньори, не се колебайте и се свържете с нас на някой от посочените контакти!

 

Благодарим!

 

Алекс, Коси, Индияна и Люблян

 

За допълнителна информация и консултации:

FB:       Alexandrinа Konstantin  Stambolievi                                      

сайт:   www.izvorche.org

тел.:    0885583289

мейл: izvorche.bg@gmail.com


С парично дарение с бутона горе вдясно или тук:
Пощенска Банка
IBAN: BG56BPBI79401035806401
BIC: BPBIBGSF
Константин Стамболиев

основание:(дарение за.... и тук можете да опишете за коя, точно от дейностите ни желаете да дарите пари)


Къде отиват парите от даренията?

Дарените средства, събрани от всички източници, се използват за продължаване на основния проект на Родово имение „Изворче”:  възстановяване на прилежащата земя, превръщането й в гора- градина пълна с плодни дървета, кошери, горски дървета, птици, диви и питомни животни, както и щастливото и хармонично вписване на живота на семейството в заобикалящата ни жива природа.

 

 Приемате ли доброволци?

 Да, приемаме, като предлагаме гъвкавост в условията според конкретните хора. Като цяло, спазваме  принципа - подслон и храна срещу помощ в стопанството. Но все пак, за да има смисъл начинанието споделяне на знания и опит и вършене на конкретни неща в стопанството, предпочитаме доброволците да идват с достатъчно голямо мотивация и запазваме правото си да предоговориме след първите 2-3 дни условията така че да има баланс и всички да са удовлетворени. Също ви предлагаме възможността "Туризъм с участие", ако желаете да сте ангажирани по-малко с наши проекти или искате повече да си почивате, и желаете да ни помогнете финансово. Малко по-долу е описано какво означава (т.4).За тази опция можем да правим персонални уговорки по имейл или телефон. Всеки доброволец и турист е добре дошъл при нас, стига  да е съгласен да опита да живее като нас, докато ни е гост. Ние сме вегетарианци, основно ядем сурова  храна и варива, не употребяваме алкохол и цигари. Можем да предоставим подслон в каравана, бунгало, палатка през топлия сезон. Питейна вода си носим от близък извор.Мога ли просто да дойда да видя какво правите в „Изворче”?

 Да, разбира се. Добре сте дошли, но след предварителна уговорка. Ако искате да  се запознаете с дейността ни, организираме разходка с беседа  из нашето място и околността срещу дарение в размер по ваша преценка според това какво сте научили от нас.

 

Предлагате ли нещо срещу заплащане или бартер?

1. Когато имаме излишък, предлагаме мед, сушени и пресни плодове и зеленчуци, билки.

2. Предлагаме благинките и лечебните съкровища на Здравница "Изворче"

3. Предлагаме и да закупите кошер с пчели от нас, придружен с малка брошура как да го гледате по естествен начин, без химикали и захар, а с билки, минимална намеса, но добив на качествен благоуханен ценен мед! В брошурата ще намерите указания за работата през годината, подръжката на кошера отвън само с природни средства и как да запазите восъка и меда максимално чисти!

4.Туризъм с участие. Туризъм с възможност за помощ в стопанството, разглеждане на близки забележителности, поглед върху територията на екоселището в което живеем. Зона свободна от електронни устройства, химикали, стрес, цигари и алкохол! Предлагаме диво къмпиране в Родово имение "Изворче" в база, която в момента доизграждаме, състояща се от: каравана, бунгало, места за палатки сред растителност, компостна тоалетна, външна баня с речна вода. Приемаме туристи през топлия период на годината от април до септември.

Приемаме до три семейства наведнъж(за да бъде качествено преживяването и лично отношението) с ваши палатки, спални чували и друго къмпинг оборудване.

По време на почивката при нас предлагаме с цел пълно разтоварване и отдаване на преживяването да ограничите използването на мобилни телефони и други електронни устройства и да се потопите изцяло в атмосферата на ПриРодата, която ви заобикаля. Също бихме ви предложили по време на престоя си да се храните повече с нашата храна по изпитани  вкусни и полезни рецепти на домакинята. Това би дало възможност на организма ви да се разтовари и оживи от свежата прясна храна и изворна вода. Ние сме вегетарианци, основно ядем сурова храна и варива, не употребяваме алкохол и цигари, към което молим да се придържате, докато сте при нас. При желание ще можете да участвате в моментните дейности на имението или да се поразходите в гората или до близкия язовир. Така ще имате възможност, докато почивате, по естествен начин да научите повече  за екосистемите, здравословното хранене, естественото отглеждане на деца, пермакултурата, живота в общност и др.

Ако дойдете с деца, те ще могат да общуват, играят, творят с нашите деца и тези на съседите в една творческа обстановка, далеч от шума и стреса на големия град, прегърнати от ПриРодата и насочвани от нас в някоя от областите, в които имаме умения и към които те проявяват интерес. Така неусетно те биха научили много практични неща без да се слага формален етикет на престоя им, че са на обучение в училище или курс. Децата учат, играейки и забавлявайки се, както правим това ние в Родово имение "Изворче"!

5. Персонални консултации в областта на естественото раждане и отглеждане на деца по телефон, skype и наживо, когато това е възможно.

6. Персонални консултации за профилактика на здравето с билки, храна и др. холистични методи по телефон, skype и наживо, когато това е възможно.

7. Персонални консултации за изграждане на Родово имение и пермакултура

по телефон, skype и наживо, когато това е възможно.За повече подробности моля звънете на телефон 0885583289

 


 

Comments