Приятното и успешно домашно раждане


Тази брошура бе създадена за споделянето ни  в Идея Вита, за което благодарим на любезните домакини.То бе записано, така че при техническа възможност  ще бъде качено в youtube. За информация следете тук в сайта ни. Иформацията събрана в нея е с цел да ви вдъхновим и да знаете че има алтернатива, а ако желаете професионална консултация по темата молим обърнете се към дипломирани лекари, терапевти, гинеколози и т.н.
Тук сме  събрали информацията, която сме изпробвали, усетили за раждането - преди, след и по време на.
Ще се радваме да сме ви полезни. Файла продължава да се актуализира и разширява и ще се радваме, ако някой иска да помогне за издаването му на брошура или малка книжка.
По темата скоро при интерес възнамеряваме да правим уебинари, качваме записани семинари, както и даваме лични консултации условията за които ги уговаряме с конкретните хора според времето, полезността на информацията и възможностите на хората.
Качили сме брошурата и на файл за изтегляне в docx формат най-отдолу на страницата.

Албум със снимки "По пътя към Люблян"
Албум със снимки "Раждането на Люблян"
Албум със снимки "Първи месец на Люблян с нас"


Приятното и вълнуващо домашно раждане на

Люблян

 

Център Идея Вита 11.05.2016г.

 

 

  1. Кратко споделяне на опита ни с домашното раждане и нашия начин за отглеждане на двамата ни сина Люблян и Индияна. Дискусия с въпроси и отговори.

 

  1. Раздаване на брошура, подпомагаща двойките в процеса на зачеване, раждане и отглеждане на дете по естествен начин.

 

Други теми, които ще намерят място в споделянето и/или брошурата са например:

 

ü  ПОДГОТВИТЕЛЕН ПЕРИОД ПРЕДИ ЗАЧЕВАНЕТО

ü  ПРЕНАТАЛЕН ПЕРИОД или какво е добре да направим след зачеването

ü  САМОТО РАЖДАНЕ

ü  СЛЕД РАЖДАНЕТО

ü  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ И ЛИНКОВЕ

 

Алекс и Коси

Родово имение „Изворче“                                                    

Алекс FB: Alexandrina Konstantin Stambolievi                               

www.izvorche.org

тел.: 0885583289

 

с подкрепата на фондация „Ура Гора“ 

сайт Здрав Живот             


                                                                             

 

Специална благодарност към домакините ни от прекрасния център  Център Идея Вита

 

 

Вход на добра воля

 

 

 

Брошура:

 

ПОДГОТВИТЕЛЕН ПЕРИОД ПРЕДИ ЗАЧЕВАНЕТО

Ø  Необходимост от духовно и физическо пречистване на двойката. Много е важно двойката да се стреми съзнателно към това. Механичното повтаряне носи по-слаби резултати.

·         Физическо пречистване на телата с лечебен глад или соколечение, пост, билки и др. и след това ядене на възможно по-здравословна храна.

·         Общо засилване на тялото с упражнения, паневритмия, йога, тичане, планина, море, взаимни масажи, прегръдки и усмивки и други холисични здравословни методи.

·         Пречистване на душата и невидимите тела с медитации, музика, творчество, циркулаторно дишане, молитви, позитивни утвърждения и др.

·         Посещаване места на силата, които подпомагат зачеването и успешното раждане на здрави деца. Например пещера „Утробата“ до яз. Кърджали.

·         Посаждане на пространство - живо и прекрасно, в което ще растат децата. Вечно ще са ви благодарни, като се родят в райска градина пълна с плодове и зеленчуци, цветя и красота и живеят в пасивна умна къща от естествени материали, сред съзнателни хора, творящи добро в хармония с природата.

 

Ø  Съзнателно зачеване на нов живот

Съвместно „измечтаване“ на бъдещото дете – МИСЪЛТА Е МОГЪЩА ЕНЕРГИЯ. С нея е създадена невероятната Вселена, в която живеем, но дори и да не вярвате в това, знаете, че преди построяването на една сграда се прави проект от архитект... Бъдете архитекти за дететето си, заедно с главния Архитект J.

 

ПРЕНАТАЛЕН ПЕРИОД или какво е добре да направим след зачеването

Ø  Въпроси и отговори:

·         Къде и с кого ще се роди бебето?

·         Важно ли е и доколко двойката иска да участва в самото раждане?

·         Обучение за важни неща, които ще помогнат по време и след раждането, ако двойката е решила да роди заедно естествено.

        Ние раждахме у дома, обградени с любящи и грижовни приятели, които не натрапваха присъствието си и ни оставиха да изживеем сами най-интимните моменти.

 

Ø  Обучение за техниките и средствата, които биха облекчили усещанията по време на контракциите.

        Ние ползвахме надуваема топка, люлка, басейн с топла вода - 35 градуса, топли компреси, музика, танци, магически камъни (аметист, планински кристал, карнеол), свещи, аромати (салвия, индрише, сандалово дърво) и др.

 

Ø  Разнообразни дейности през пренаталния период

Животът продължава. Носенето на нов живот е радост, щастие, преминаващ ритуал за

двойката, а не болест и бреме. Движете се без да вдигате тежко и без да се пресилвате. Умереното движение е чудесно за всички. Детето учи активно на подсъзнателно ниво през този период, така че се старайте да ползвате позитивни утвърждения, да се срещате с позитивни хора, да посещавате места на силата пълни с позитивна енергия, съзерцавайте красиви пейзажи, радвайте се на живота и предайте това усещане на детето, което носите. Учете езици, нови творчески занаяти, музика, умерени танци. Детето ще учи с вас.

 

Ø  Водени медитации за носещи нов живот и други подобни

       Важно е жената да изключи ума си по време на раждането. За това е необходима предварителна подготовка.  Умът е разумно да се успокои и да предаде раждането изцяло на интуицията и вродените инстинкти.

 

САМОТО РАЖДАНЕ

·         Раждане на нов живот в домашна, хармонична, сигурна среда, сред любящи и грижовни същества:

ü  Избиране и подреждане на мястото за раждането (гнездото)

ü  Избиране на хора, които да участват в раждането

     Участие на мъжа и по-големите деца (ако има такива) в раждането. Жената се отдава на инстинкта и интуицията, Мъжът е до нея и действа с хладен разум, подчинявайки се на желанията на Майката и се намесва, само ако се налага.

     На Инди (по-големия ни син) му разказахме предварително, че ще става батко. По време на раждането се държахме естествено и той се вписа в процеса, помагайки и удивлявайки се позитивно на случващото се.

ü  Използване на помощни средства за оптимизиране усещанията на майката по време на раждането, споменати по-горе

ü  Какво да правим, след като се роди бебето и плацентата

-          Изсмукване на течноста от нослето и устата на бебето, за да се облекчи дишането му

-          Следене на кървенето на майката - дават се билки за намаляване на кървенето, ако е силно и сте родили плацентата, или имате до себе си човек с опит, който може да прецени кога да се дадат точно билките за намаляване на кървенето. По принцип кървенето е нормален процес, но има важни нюанси в количеството му, с които е добре да се внимава.

-          Поемане на бебето при възможност веднага от майката и даването му да засуче коластра от  гърдите на майката, което подпомага и раждането на плацентата

-          С какво и как да завържем пъпчето и кога се прерязава пъпната връв - пъпчето прерязахме със скалпел за еднократна употреба оставяйки около 10 сантиметра да стърчи от Люблян, а на сантиметър от края завързахме с конец за почистване на зъби (неароматизиран, търсете за хора, приемащи хомеопатия, да не е с мирис на мента). Накрая обгорихме крайчето на пъпната връв с пламък.

 

ü  Какво е разумно да направим с плацентата

Плацентата носи мощна лечебна и силова енергия най-вече за детето. Как можем да я съхраним и използваме:

Плацентата на Инди и Люблян използвахме да направим плацента ремеди (парченце здрава и чиста плацента от страната на бебето се накисва в силна домашана качествена ракия и след като преседи 14 дни се прецежда и се ползва от майката и дететето при болести и неразположения като силен индивидуален лек във вид на капки, разтворени във вода). Повече информация:

https://placentaremediesnetwork.org/placenta-remedies-and-placenta-recipes/

http://www.blossomingplacentaservices.com/placenta-encapsulation/

* Запомнете кога сте заченали детето си (дата и час). Запазете плацентата във фризер или директно я „посадете“ там, където ще бъде мястото на силата за вашето новородено дете. Преди или след раждането на мястото на силата засадете две дървета (за предпочитане овощни семкови) под същия ъгъл едно спрямо друго, под който е било слънцето в часа и датата на зачеването. Плацента се посажда между двете дървета и там може да се постави люлка на бебето, а в бъдеще да ходи на това място, когато е болно или просто иска да си почине и зареди със сили.

 

СЛЕД РАЖДАНЕТО

Хранене в пренаталния период и по време на кърмене

Преди да се родят двете ни деца пък и след това ние се хранихме разнообразно, със сезонни плодове и зеленчуци, като сме се стремяли храната да е от нашата градина или купена, но по възможност по-чиста. Ядяли сме вегетарианска или веганска храна. Яйца само от нашите кокошки. Храни богати на желязо омега 3, 6, 9 фолиева киселина, микроелементи – коприва, зеленолистни, активирани семена и ядки, варива от елда, просо, сушени гъби, маслини, студено пресован зехтин в малки количества, хималайска и морска сол в ограничено количество, авокадо, цитруси, банани, кокосово масло, нашия здравословен микс, изключително полезен и вкусен и наситен с елементите, споменати по-горе, който сами приготвяме и за него можете да видите повече информация тук:

https://www.facebook.com/Izvorche/photos/a.346822562178765.1073741828.331200457074309/346831145511240/?type=3&theater

Билки:

-          Няколко месеца преди зачеване:

Антипаразитна тройчатка - https://www.facebook.com/Izvorche/photos/a.346822562178765.1073741828.331200457074309/346835628844125/?type=3&theater

-          През пренаталния период:

Цариче след третия месец и малинови листа след шестия месец! Две чаени лъжици цариче ври 3 минути в 500мл. вода и като се махне от огъня се добавят две чаени лъжички малинови листа. Кисне 30 мин. Прецежда се и се пие през деня до раждането като последните две седмици преди термина се увличава количеството и на царичето и малиновите листа до една супена лъжица на ден.

Шведска горчивка две семици преди термина на раждането по една чаена лъжичка на ден!

https://www.facebook.com/Izvorche/photos/a.346822562178765.1073741828.331200457074309/346832625511092/?type=3&theater

-          По време на раждането:

Тинктури от овчарска торбичка, зарастличе и живовляк за намаляване на кървенето, дадени в подходящ момент след раждане на детето (консултирайте се с достатъчно опитен човек за това. Приготвяме някой от тези тинктури)

-          В първите дни след раждането:

Чай от: полски хвощ и цариче врят 3 минути и след като се свали от огъня се добавят невен, коприва, бял равнец. Всички в равни части по една супена лъжица в 1 литър вода. Кисне 30 минути до час, прецежда се и половината се пие през деня, а другата половина се ползва за външни вагинални промивки с пластмасово шише с пробита капачка, пръска се с цел промиване и заздравяване, особено ако е имало разраняване при раждането. Ако разраняването е голямо, може в чая да се добави и чаена лъжичка черен оман. Чая се пие и промива около две седмици след раждането в зависимост от скоростта на възстановяване.

 

Доверие в имунната система на детето – тя се справя с всякави болести,  подпомогната със здравословно хранене и живот, билки, любовни хармонични отношения в семейството и разнообразни холистични методи.

0         Естествена бебешка хигиена (ЕБХ)

1         Как живеем с децата, докато растат – съвместно творчество, гъвкавост, водено кърмене от детето, даване на положителен пример и споделяне на добри практики

2         Детето се ражда преди всичко, за да е щастливо. То обича родителите си. То желае да е с тях и да им подражава

3         Самовъзпитанието е най-добрият начин за възпитание. Детето просто ни следва...

4         Помагаме му, само когато то ни поиска помощ

5         Доверяваме му се, че е съвършено и ще действа разумно

6         Избягваме всякакви негативни утвърждения в нас или на глас и изказваме само положителни мисли за развитието и живота на детето ни

7         Живеем заедно и детото участва активно в дейностите на семейството, в бита, почивката, разходките, спортовете, творчеството, грижата за градината, саденето на дървета и зеленчуци и др.

8         Как ще имаме средства, ако живеем заедно с децата си и не „ходим на работа по 8 часа“  на ден без децата, както са ни убедили, че е нормално?

Ако вярваме и сме възнамерили да живеем заедно, Вселената и светлите същества ще ни донесат всичко, което ни е необходимо, за да живеем в Изобилие. Вярата, визуализациите и действията в тази посока със сигурност ще донесат резултат, от който ще сме повече от доволни и приятно изненадани.

 

9         Храним се здравословно - сурови (домашни или доказано чисти по възможност) плодове и зеленчуци, зеленолистни в големи количества, активирани ядки, смутита, сокове, ядкови млека, семена и зърнени, основно такива, в които няма глутен или ако има, е в минимално количество (просо, киноа, чия, лен, елда, коноп технически, лимец, сусам), от млечните - много умерено кефир, за препоръчване от козе или овче мляко, когато не постим, пълно отказване от рафинирани продукти и такива, които съдържат Е-та, пием  изворна вода

10     Ходим заедно на море и планина

11     Движим се, активни сме, за да сме здрави и ние и децата

12     Правим антипаразитна профилактика, пости, прочиствания на цялото семейство

13     При възможност търсим начин да създадем съзнателна общност с други хора, споделящи нашите принципи. На детето и възрастните е необходимо общуване и споделяне на щаститието, което става най-лесно, когато сме обградени със съседи съмишленици в нашите каузи и начин на живот.

14     Правим всичко като на игра - започваме нова активност, спорт, работа, домашно задължение, преди да ни е станало досадно, както сме правили когато сме били деца. Така винаги ни е весело и се чувстваме чудесно от нещата, които правим, колкото и обикновени да са те.

Ето още някои важни неща според нас, които може да са ви от полза:

15     Музиката, на която се роди Индияна

Sound Therapy ~ Native American Flute ~ : https://www.youtube.com/watch?v=SC9syForxPs&list=PLsYYzJ1eSK2Zf5CBSBPhAzkFyvK_Oa5H6

 

16     Музиката, на която се роди Люблян:

Rainbow Spirit Gathering Oregon: https://www.youtube.com/watch?v=isBLJ-      G86FY&index=1&list=PLaTFIZzPTtPGrn34ngWkI1O-Geg8oK4Ey

 

17     Фоторазказ за първата седмица на Люблян

Фоторазказ за първата седмица на сина ни Люблян: https://sites.google.com/site/izvorchebg/spodeleni-misli/prvata-sedmica-na-lublan

 

18     Разказ от Алекс за раждането на Индияна

Раждането на Индияна:

https://sites.google.com/site/izvorchebg/spodeleni-misli/razdaneto-na-indiana

 

19     Статия от Алекс за естествено отглеждане на дете

Естествено отглеждане на дете – статия на Алекс:

https://sites.google.com/site/izvorchebg/spodeleni-misli/estestveno-otglezdane-na-dete

 

20     Гиманстика за бебета над 2 месеца:

Индияна

https://www.youtube.com/watch?v=9B6jENRRey4

 

·         Домашно раждане в България:

http://homebirth.beinsa.info

 

·         Естествено раждане:

http://www.9m-bg.com/?p=otherb_inner&sub=29

 

21     Добре пазената тайна: раждането, когато е естествено, с вяра и без страх носи огромно удовлетворение на майката, което е близко до оргазма, и зависи от конкретната жена и двойка...

Orgasmic Birth: The Best-Kept Secret: https://www.youtube.com/watch?v=6_P9KZrLYII

Книгата „Оргазмено раждане“ вече и на български език: http://olgadukat.com/2013/07/18/orgasmic-birth-book/

Birth As We Know It - Educational Version: https://www.youtube.com/watch?v=sfC4d9fooiM

22     За осъзнат пренатален период, йога за носещи нов живот и медитация за жени, очакващи дете, могат да ви помогнат в Йога студио Янтра

http://yantra.natalyoga.net

23     Кърмене. Имаме чудесни успехи с Индияна ползвайки методите на естественото кърмене:

http://www.podkrepazakarmene.com/

 

24     За бебеносенето и слинговете:

http://www.fairyknot.org/kontakti.htm

 

25     Чудесен набор от статии за носенето на нов живот, захранването, здравето, кърменето, раждането, родителството и др.:

http://babysling-bg.com/статии/#.VxRp3nf41uY

 

26     Baby language - езика на бебетата. Как бебетата ни казват, когато са гладни или уморени

PriscillaDunstanBaby: https://www.youtube.com/user/PriscillaDunstanBaby/videos

 

27     За зъбите, кариесите и микрофермата за кълнове: http://forum.mikroferma.com/index.php?topic=1394.msg1459#msg1459

 

http://www.mikroferma.com/photos.htm

 

28    Винаги е било така, и ако искаме децата ни да растат способни на щастие, ще продължим континиума на вселената: The continium concept

http://iztok-zapad.eu/books/book/823

 

29     Оттук можете да изтеглите книгите за Анастасия от автора Владимир Мегре, които ни вдъхновяват да създаваме за себе си и своите деца пространство на любов във всичките му измерения:

http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%CC%E5%E3%F0%E5%2C+%C2%EB%E0%E4%E8%EC%E8%F0

 

30     Естествена бебешка хигиена:

http://bezpeleni.info

С тези методи Индияна и Люблян пишкат и акат в леген още от първия ден след раждането:

http://bezpeleni.info/ebh_stories/noname/index.htm

 

Ето и нашият опит:

Люблян

ЕБХ Люблян: https://www.youtube.com/watch?v=iSKosy-DMsE

ЕБХ Люблян пишка: https://www.youtube.com/watch?v=1Yx14MFyaPY

 

Инди

Естествена бебешка хигиена Индияна: https://www.youtube.com/watch?v=EKbhMIANY4A

 

·         Бебето има инстинкт за плуване в течната среда на утробата на майката, който може да бъде запазен, ако се упражнява в първите 6 месеца

Thalasso Bain Bebe 2 par Sonia Rochel:

https://www.youtube.com/watch?v=gacjEWjhL7Y

Babies are born with the ability to swim and naturally know to hold their breath? :

https://www.youtube.com/watch?v=9woJiy0VDzc

 

·         Ваксините:

http://vaksiniistinata.ovo.bg

http://www.biomedica-consult.com/konspiracia.html

http://www.book.store.bg/p44117/vaksinite-vyprosi-i-otgovori-za-misleshti-roditeli-d-r-

 

·         Съобщение за раждане (има графа и за домашно раждане), може да го състави личния лекар, личния гинеколог или кмета на селото, ако в него няма медицинско лице:

 www.grao.bg/metodology/NovObrazetz-TDS1.pdf

 

·         Еднократна помощ при раждане:

http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/rajdane/

 

 

Пожелаваме на всички двойки желаещи да имат деца, вяра в естествените методи на природата, интуицията и разума ръководен от сърцето, за да са здрави и щастливи плодовете на Любовта ни - децата на Новата Земя!

 

 

Благодарим на всички приятели, съмишленици, автори на филми и книги, които ни обогатиха и  образоваха, вдъхновиха за живота, който водим в момента!

 

 

П.П.

Скъпи приятели! Не се колебайте да се свържете  с нас, ако желаете да ни подкрепите по какъвто и да е начин в някоя от каузите, с които се занимаваме:

1.       Да направим тази брошура по-цветна, удобна за четена, обемна, информативна и стигаща до повече нуждаещи се двойки.

2.       Акциите ни по залесяване в Родово имение „Изворче“ и на други места - следете в сайта ни новините: https://sites.google.com/site/izvorchebg/hot-news-1

3.       Мисията по създаването на съзнателна общност от хора – Родовото селище от Родови имения до Елхово. Ще е чудесно да получим подкрепа по подобряване на инфраструктурата на селището, закупуване на земя за нови заселници, направа на сайт и превеждането му на няколко европейски езици с цел привличане на достатъчно живеещи хора в общноста, за да може то да функционира успешно.

4.       Нашето пространство на Любов „Изворче“ се явява и демонстрационна площадка за добри практики в различни сфери, от самото си стартиране преди 10 години. През тази юбилейна година ще е чудесно да получим подкрепа в различни насоки: косене, мулчиране на дървета, доизграждане на поливна система с капково напояване за градината и дърветата и пречистване на водата, идваща от реката за целите на мястото, строеж на пристройка за спане на порасналото ни семейство, лятна кухня с навес, завет и пейка с маси, доизграждане на вече започнатите баня и бунгало за гости и апитерапия, каравана, оптимизиране на достъпа до мястото. Увеличаване на капацитета на фотоволтаичната система за ток с цел семейството, гости и доброволци да могат да ползват пералня и някой инструменти, имащи нужда от повече мощност. Тук има по-подробна информация:

https://sites.google.com/site/izvorchebg/our-mission

5.       Техническа работа по сайта ни и блоговата му част, както и по набирането на материали с цел по качествен начин да споделим повече информация с повече търсещи хора и така да бъдем максимално полезни с придобития си опит.

6.       Партньорство в проектите ни за монтаж и производство на супер „зелената“ помпа за вода с хидравличен удар (ram pump), проект за диво къмпиране с възможност за учене на пермакултура и умения в дивата природа, апитерапия, истински мед във восъчни пити с максимално качество, летни лагери за деца и възрастни, оздравителен и обучаващ център за прочистване на организма (например със сокове от плодове и зеленчуци), достигане на продуктите на един от проектите ни Здравница “Изворче“ до повече хора.

Ако искате да участвате като доброволци или да ни подкрепите с дарение, или сте ИТ специалист и можете да ни подкрепите в работата по интернет споделянето, или ви хрумне нещо, с което можем да бъдем полезни като партньори, не се колебайте и се свържете с нас на някой от посочените контакти!

 

Благодарим!

 

Алекс, Коси, Индияна и Люблян

 

За допълнителна информация и консултации:

FB:       Alexandrinа Konstantin  Stambolievi                                      

сайт:   www.izvorche.org

тел.:    0885583289

мейл: izvorche.bg@gmail.com

ĉ
izvorche bg,
11.05.2016 г., 13:40 ч.
Comments